...

07.04.2017 18:07

 

Cyklistický oddíl Carla.kupkolo.cz Dvůr Králové nad Labem je spolek sdružující cyklisty všech kategorií. Vznikl v roce 1991 jako oddíl zaměřující se především na mládež. Postupem času se oddíl rozrostl a cyklisté Carla.kupkolo.cz se zúčastňují soutěží  všech úrovní a disciplín. Nejenom účastní, ale také vybojovali mnoho desítek prvenství. Mezi úspěchy oddílu patří také to, že především mladí cyklisté později přestupují do špičkových týmů. Namátkou můžeme jmenovat příklady z posledních let: Jirka Šorm - v 18-ti letech přestoupil do profioddílu Elkov Author, Kuba Hák - od roku 2019 člen asi našeho nejlepšího mládežnického týmu Mapei Merida Kaňkovský. Spolupracujeme také se skvělým trenérem Jirkou Šormou st. Mezi poslední odchovance oddílu patří Jan Lukeš ml., který už druhým rokem závodí za Profi tým Elkov Kasper Hradec Králové.

 Jedním ze způsobu, jak mladé cyklisty nalákat na tento sport je pořádat závody pro děti a mládež..Proto už několikátý rok pořádáme seriál závodů pro děti O nejlepšího cyklistu Královédvorska a následný projekt Na kole Schulzovými sady.

 

To vše by nešlo bez podpory našich největších partnerů: 

firmy Carla spol s r. o., firmy Kupkolo.cz, města Dvůr Králové nad Labem, Ski servis Patrik Hroneš a dalších, za což jim děkujeme.