Jičínská 50 - 26.5.2018

30.05.2018 21:52

V sobotu jsme společně vyrazili na pěkný závod na horských kolech Jičínská 50. Pravé letní počasí přivítalo ve všech věkových kategoriích 700  závodníků, z nichž téměř dvacítka byla z našeho oddílu Carla.kupkolo.cz.

Tentokráte jsme na závody nejeli samostatně, ale zapůjčenými auty našeho sponzora Kupkolo.cz. Po přihlášení na závody jsme se sešli ke společnému focení. Potom jsme si jeli projet část trati, hlavně podjezd pod silnicí spojený s průjezdem potoku a poslední cca 2 km. V 10 hod jsme se postavili na start. Závod byl už od začátku rychlý, naštěstí se ve velkém balíku závodníků obešel bez větších pádů. Na cca 15. km začala kopcovitá část. Stoupání na Bradlec, kolem Kumburku, opět Bradlec a pak dlouhé stoupání až k nejvyššímu bodu na kopci Tábor dokonale prověřila všechny, kteří se odhodlali na delší trasu 50 km. Nejhezčí část čekala až v poslední části. Krásné rychlé sjezdy proložené propracovanými traily musely bavit snad každého. No a na závěr dojezd po rovině završený upraveným technickým dojezdem v prostoru náměstí.

Delší trať vyhrál opět zkušený maratonec Krystián Hynek, který zde vyhrál už potřetí. Za další 4 minuty poté dorazili v těsném závěsu jeho pronásledovatelé Filip Adel a Michal Kaněra. Na této trase jsme měli i my medailová umístění. Nejlepšího umístění zde vybojovala Karolína Bergerová, která zde ve velké konkurenci skončila druhá. Mimochodem svou formu potvrdila v úterý na kritériu Pražské schody. Druhé místo mezi nejstaršími veterány bral i Jirka Voňka.

Ještě více umístění na bedně jsme měli na kratší jednodušší trati. Celkově druhý, ale ve své kategorii vyhrál Luboš Toman, jeho synové Lukáš a Honza skončili na 2 a 3. místě. Juniory po velmi pěkném výkonu vyhrál Dominik Koudelka. Třetí místo vybojoval ještě Jirka Koblasa starší.

Další výsledky našich:

50 km: 9. místo Pavel Kubín

37. Lukáš Fejk

46. Luděk Novotný

25 km: 4. místo Petra Čeřovská

5. místo Standa Heczko

8. místo Láďa Krebs

23. Jirka Koblasa ml.

25. Honza Munzar

13. Maryana Goliney

14. Anna Benešová

 

výsledky

fotky