Kupkolo Podkrkonošský maraton

16.08.2014 10:18

O minulém víkendu se konala největší naším oddílem pořádaná akce a tím byl další ročník Kupkolo Podkrkonošský maraton. Tak jako většína ročníků nemohl ani tento rok proběhnout bez skropení deštěm. Během závodu všechny účastníky obou tratí potrápil déšť i rozmočená trať. I přesto můžeme tento ročník alespoň podle reakcí některých závodníků hodnotit jako zdařilý. Nakonec se ho na obou tratích zůčastnilo témě 700 závodníků a k tomu se přidala i velká účast na dětských závodech...

Na dlouhé trati nakonec celkem jasně zvítězil Michal Kaněra. S pětiminutovým mankem za ním dojel Kuba Šilar a třetí opět s odstupem dojel Tomáš Vagenknecht. My jsme na této trati měli 3 odvážlivce. Nejlépe dopadl Tomáš Berger, který ztrati hodně v 2. polovině trati a skončil na 20. místě a 6. ve své kategorii. 35. celkově a 5. ve své kategorii dojel Milan Jezbera a trojici doplnil ještě Radek Marek svým 77. místem celkově a 30. v kategorii.

A jak dopadla krátká trať? Po závěrečném spurtu vyhrál Martin Řehák následován Kubou Šulcem a Matějem Čepičkou. Na této trati jsme měli i vynikající umístění našich borců. Celkově nejlépe se ztrátou pouhých 7 minut zajel Kuba Kosina na celkovém 13. místě následován Lubošem Tomanem na 15. místě. Kubovi to zajistilo 2. místo v kategorii a Luboš svou kategorii vyhrál. Na 2. místě mezi ženami nad 40 let skončila i Lucka Blažková. Umístění dalších našich: Lukáš Toman 12. místo v kategorii (celkově 20.), Martin Šubr 5. místo (celkově 26.), Honza Toman - 6. místo v juniorech a Petr Šubr 87. v M 50.

Součástí těchto závodů byl i 3. díl seriálu dětských závodů "O nejlepšího cyklistu Královédvorska" , kterého  se zúčastnila více než stovka dětí!

výsledky: 90 km, 50 km, dětské závody

fotky

video ze závodu