Víkendové závody předposledního prázdninového víkendu

27.08.2015 17:53

Předposlední prázdninový víkend byl pro naše barvy rozdělený do dvou závodů - bajkového Bike Babí léto v Hrádku nad Nisou a silničního závodu Dobruška-Nedvězí.

Suverénní vítězství Tomáše Bergera na 50 km trati..

V 11 hodin odstartoval hlavní závod MTB maratonu Bike Babí léto s necelými 300 účastníky ve startovním poli různorodé úrovně a národnosti. Nejmladšímu bylo teprve 13. let, nejstaršímu dokonce 67. let! Mezi „nejvzácnější“ závodníky patřila závodnice z Nového Zélandu či hejtman Libereckého kraje. Letošní ročník neměl ve startovní listině vyloženého favorita. Obhájce vítězství z předešlého ročníku Jan Matoušek navíc z technických důvodů závod nedokončil. Skupina největších adeptů na vítězství jela pospolu až k dělení tras. Na 50 km trati se v čele osamostatnil Tomáš Berger, kterého společně pronásledovali Hendrich Zdeněk, Buri Vojtěch a Brňák Jan. Tomáš  Berger svůj šesti minutový náskok uhájil a radoval se suverénně z vítězství. Jeho tři pronásledovatelé se vešli v cíli do 13 sekund. 

Na 80 km trati jeli dlouho vyrovnaně Strnad Aleš s Filipem Rydvalem. Aleš Strnad nakonec Filipa „urval“ a zvítězil s náskokem jedné minuty. Za nimi se odehrával souboj o třetí příčku, který vyústil v nečekanou pointu. Kohl Martin i Farář Jan proťali cílovou čáru v naprosto shodném čase s přesností na setiny sekundy a na stupních vítězů tedy stáli oba. Čvrtý mezi muži skončil Kuba Kosina.

výsledky

 

Těžký kopcovitý silniční závod Dobrušského poháru

V neděli se jel poslední silniční závod Dobrušského poháru Dobruška-Nedvězí. 63 km s převýšením 1300 m hovoří za vše. 2 kopcovité okruhy s cílovým 2,5km dlouhým prudkým kopcem prověřilo všechny účastníky. Hlavní závod vyhrál skvělým výkonem Petr Javůrek z Loka, který jako jediný pokořil čas 1:52. Na druhém místě celkově dojel Ondra Ptáček a třetí skončil Petr pospíšil z Ghost Mitas. Na tomto závodě jsme měli i my početnou účast a vybojovali jsme i skvělá umístění.  Na zkrácené žákovské trati vyhrál suverénně Kuba Hák. Nejlepší umístění na hlavní trati vybojoval Milan Pešek, který obsadil výbornou stříbrnou pozici. Na třetím místě se mezi svými umístil Luboš Lacina. Čtvrté místo v mužích bral Lukáš Fejk a osmý ve Veteránech I byl Luděk Novotný.

výsledky

fotky od Hanky Maršíkové