Jičínská 50 a silniční Sudety pohledem Rudy Cogana

29.05.2023 03:10
Report z minulého víkendu slovy našeho nového člena oddílu Rudy Cogana:
 

"Po 5 až 10 letech by každý měl změnit práci nebo aspoň zaměstnavatele, jinak hrozí vyhoření. Ve sportu je možné změnit disciplínu, trenéra nebo aspoň klub. Laso mi hodil klub Carla.Kupkolo.cz Dvůr Králové nad Labem. A všechno je jinak, hlavně mám najednou novou motivaci.

V sobotu jsem Jičín Weber na 25 km začal trochu přes závit v první skupině – s AG mistrem světa v terénním triatlonu Petrem Cmuntem a Josefem Bakem. Petr Cmunt před brodem přetrhl řetěz, a Pepa se mně zbavil v průjezdu Železnicí, s čímž jsem počítal, potřeboval jsem náskok na draky za mnou pro technické pasáže před Bradleckou Lhotou, letěl na mě kadet Dominik Kvitský a junior Lukáš Mach. Byl jsem rád, že jsem hákoval a trochu si odpočinul na silnici. Kupodivu ve stoupání kolem Zebína odpadl Lukáš, a mě se pak Dominik zbavil na schodech do potoka – on krásně projel, a měl 15 sekund, zkusil jsem ho sjet, ale zůstal jsem třetí. Trojka je dobrá, taková souhra okolností už nebude: sucho, rychlý spoj na začátek, odstoupení favorita, zaváhání vyrovnaných borců.

1 BAKO JOSEF 1985 KUPKOLO.CZ 55:44.5

2 DOMINIK KVITSKÝ 2007 CYKLOKLUB JIČÍN 58:13.2

3 RUDOLF COGAN 1971 CARLAKUPKOLO.CZ 58:30.3

4 LUKÁŠ MACH 2004 CYKLOSERVIS KAMENÍK 58:37.4

5 MARTIN KOLAŘÍK 1981 TMC66/HOPE STUDIO 59:40.8

6 TOMÁŠ DVOŘÁK 1985 HAVEN TEAM 59:49.1

 

 

 

V neděli byl Broumov 104 km silniční DEKOM SYSTEM SUDETY TOUR 2023 - trasu připravil Pepa Říha z CK Pardubice.

Od prvního kopce v Polsku jsem plápolal na konci vedoucí skupiny. Ještě Vysokou Srbskou jsem udržel v kontaktu, ale zlomil mě krátký kopeček za vrcholem kostek, dostal jsem 20 m a bylo to pryč. Kolem mě se naštěstí sjela 5členná skupina pro pořadí 15 -19, která docela jela – ne mojí zásluhou (když nemůžeš, tak nestřídej!), od Teplic křeče. Měl jsem už jen jednoho žolíka – jeden nástup a konec. Jaroslav Řeháček a Ondřej Solnička neblbli, jeli skvěle a nechali mě žít. Ve spurtu po kostkách do Broumovského náměstí jsem jim to „vrátil“, ale musel jsem: byl tam ještě borec o první místo v kategorii: výborný Jaroslav Halík, a ten do finiše taky šel fest. Na sílu (spíše rukou a břicha) jsem jim na těžký převod odejel, v cíli křeče, ale s tím jsem počítal. Celkově 15., férově jsem měl být 17.

Každopádně nový klub mě docela nakopnul, je to skutečně závodní tým, loni mezi profíky odešel Jan Lukeš. Jezdím tak „odpovědně“ za výbornou čokoládu Carla a taky férový obchod KUPKOLO.cz."

 

Přejeme hodně štěstí a úspěchů v našich oddílových barvách...